ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Κωδικοί Ημερομηνίες Zippo

Σημαντικό: Ποτέ και σε κανένα αναπτήρα Zippo δεν θα δείτε να αναγράφεται η αντοχή του αναπτήρα στα μποφόρ του ανέμου. Όλοι οι αντιανεμικοί αναπτήρες Zippo (Windproof) έχουν την ίδια ισχυρή αντοχή στον άνεμο.

Όπως και με τα περισσότερα συλλεκτικά, η ημερομηνία κατασκευής ενός αναπτήρα Zippo συχνά επηρεάζει την τιμή του. Χρήσιμες πληροφορίες στο κάτω μέρος του κάθε αντιανεμικού αναπτήρα Zippo μπορούν να σας βοηθήσουν να καθορίσετε την ημερομηνία κατασκευής του. Ξεκινώντας στα μέσα της δεκαετίας του 1950, οι ημερομηνίες/κωδικοί σφραγίζονται στο κάτω μέρος. Ο πρωταρχικός σκοπός ήταν για τον Ποιοτικό Έλεγχο(Quality Control). Οι ημερομηνίες κωδικοί έχουν γίνει από τότε ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους συλλέκτες Zippo. Οι περισσότεροι αναπτήρες που κατασκευάστηκαν από το 1933 έως και το 1957 μπορούν να αναγνωριστούν από το στυλ, το μοντέλο, την πατέντα ή το πιστοποιητικό ευρεσιτεχνίας (εν αναμονή σημάτων).

Η εμφάνιση της λέξης “Zippo” στην κάτω σφραγίδα δίνει ακόμα ένα στοιχείο στην ημερομηνία. Έχουν γίνει 3 μεγάλες αλλαγές, όπως φαίνεται και παρακάτω. Από το 1933 μέχρι τα μέσα του 1950, η λέξη Zippo σφραγίζεται με κεφαλαία γράμματα. To λογότυπο της Zippo αναπτύχθηκε γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 40’ και πέρασε σταδιακά στη σφραγίδα του κάτω μέρους του αναπτήρα, περίπου το 1955. Στα τέλη της δεκαετίας του 70’ το λογότυπο επανασχεδιάστηκε και ενσωματώθηκε στη σφραγίδα του κάτω μέρους του αναπτήρα.

ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΖIPPO SLIM

ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΖIPPO REGULAR

 

© 2012 Zippo Eshop - Επίσημη αντιπροσωπεία Zippo